Υλικά

Για το σινιέκ:

 

  • 500γρ Parisien Sponge mix (μίγμα για παντεσπάνι)
  • 600γρ Αυγά
  • 50γρ Νερό
  • 50γρ Ζάχαρη
  • 2,5γρ Κόκκινο χρώμα 
  • 2,5γρ Πράσινο χρώμα
  • 2,5γρ Λευκό χρώμα

Για την κρέμα:

  • Φυτική Κρέμα Emilie 28%
  • Κρέμα γάλακτος Lowicz 36% 
  • 230γρ Ζάχαρη
  • 100γρ Πάστα παγωτού White Chocolate B Torronalba

Εκτέλεση Συνταγής

Για τα 3 σινιέκ: 

Χτυπάμε τα αυγά με το νερό και το χρώμα (ένα κόκκινο, ένα πράσινο και ένα λευκό) στο μίξερ με το σύρμα για 1 λεπτό μέχρι να ενσωματωθούν. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το μίγμα Parisien Sponge mix και τα χτυπάμε όλα μαζί στην γρήγορη ταχύτητα για 5-6 λεπτά. Κόβουμε με σακούλα και ίσιο κορνέ σε λαδόκολλα 40x60εκ, ισιώνουμε με σπαστή παλέτα  και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 190 °C για 5-6 λεπτά με το ντάμπερ ανοιχτό. 

 

Για την κρέμα: 

Μισοχτυπάμε την Φυτική Κρέμα Emilie 28%, με την ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε την Κρέμα γάλακτος Lowicz 36%. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρει την υφή γιαουρτιού. Τέλος, προσθέτουμε την Πάστα παγωτού White Chocolate B Torronalba και την ενσωματώνουμε στην σαντιγί.  

 

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

Παίρνουμε το κόκκινο φύλλο σινιέκ και κόβουμε με κουπάτ σχέδια δέντρου και χιονονιφάδας. Αντίστοιχα, κόβουμε από το πράσινο σινιέκ δέντρα και από το άσπρο χιονονιφάδες. Βγάζουμε τα σχέδια που έχουμε κόψει από το κόκκινο σινιέκ και τοποθετούμε αντίστοιχα τα πράσινα δέντρα και τις λευκές χιονονιφάδες. Τέλος, παίρνουμε το φύλλο σινιέκ που έχουμε δημιουργήσει και το τοποθετούμε μέσα σε φόρμα κορμού, γεμίζουμε με την κρέμα μας και κλείνουμε με μια λωρίδα σινιέκ. Παγώνουμε στην κατάψυξη και ξεφορμάρουμε .

 


  • 5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: